Dialogfilosofi

Det har gått en vecka sedan höstens första dialog genomfördes. 32 personer samlades för att samtala och besvara våra frågor. Jag hade fått berättat för mig att det fanns ett stort behov av samtal. I planeringen av upplägget hade jag att balansera det behovet mot mina kollegors behov av att få svar som de kan använda i det fortsatta arbetet med att ta fram en ny kulturplan.

Två timmar hade avsatts för dialogen. Det hade utan problem kunnat fyllas många fler. Från en deltagare fick jag höra att de i en gruppdiskussion hamnat i filosofiska rummet och därför hade svårt att landa i ett svar på en av de ställda frågorna. Filosofiska rum är bra. Många gånger till och med nödvändiga i samtalsprocesser. Det skar lite i mitt processhjärta att vi som deltog den här kvällen inte hade mer tid att vistas i det rummet utan var tvungna att kliva vidare in i det mer förvaltningsmöblerade rummet.

Om två veckor äger nästa dialog rum. Här på ”regionen” har jag tillsammans med mina kollegor diskuterat hur vi kan finkalibrera upplägget för att ge utrymme åt mer kloka tankar från samtal i filosofiska rum men ändå komma åt det vi här på förvaltningen önskar. Eftersom även de kommande dialogerna ges två timmar enades vi om att inför dessa skicka ut frågor i förväg till de som anmält sig. I bästa fall kan deltagarna då, innan dialogen, hinna kliva in i egna filosofiska rum. Där kan deltagarna själva, eller tillsammans med andra, fundera och diskutera för att sedan ta med sig det bästa där ifrån till dialogen.

Från vårt håll här på förvaltningen ger vi det en chans, utvärderar och kalibrerar ytterligare vart efter.

Bild på Sofia Hadders

Sofia Hadders, samordnare av dialoger

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s